sâmbătă, 14 august 2010

Nemurirea neamului


“Sub stindardului dac s’a scris istorie din Persia pana in Bretania”

Asta am gasit prin diverse carti dar si la un institute din Washington care se ocupa cu studiul steagurilor/drapelelor. Am inceput sa ma citesc foarte multe pagini legate de istoria neamului trac si ce mi’a fost dat sa citesc m’a lasat mut. Auzisem eu mai demult de faptul ca acest spatiu mirific este poate cel mai important din lume, dar nu’mi imaginam ca poate fi chiar atat de mare si chiar atat de cruciala.

Stindardul dac m’a fascinate de mic si intotdeauna credeam ca reprezinta “protectie” si nicidecum ura sau razbunare cum multi au zis. Ei bine, stindardul dac este unul foarte puternic care are o rezonanta spirituala mare. Lupul serpuit pe care dacul il ridica mandru ori de cate ori trebuia, dusmanii spierandu’se tare iar cei ce stiau semnificatia lui se plecau ca spre o mantuire.

Lupul se aseamana semantic cu foarte multe limbi protomoderne si chiar moderne de pe intrega Europa, din partile nordice ale Scotiei pana in muntii balcani. Un singur neam a capatat o “porecla” asemanatoare cu semnificatie de lup. Black, Blak, Blac, Balack, Ballallac, Bhlak, Bvalach, Vlach, Vhalack, Vallach, Bhalah, Valah – o parte din denumirea data lupului dar si oamenilor care se trageau din traci si care au locuit prin aceste zone continuu inca dinainte de tracii pe care’I cunoastem noi. Lupul a fost folosit inca dinaintea romanilor ca symbol, el regasindu’se si la celti, la vikingi, la romani, la gali, la barbarii germani. Varianta lupului s’a gasit in fel si fel de variante si in fel si fel de idei, dar cea mai frumoasa si cea mai vestita forma de lup este Lupa lui Romulus si Remus, unde lupoaica este tot Universul si tot ceea ce reprezinta spiritualitate pentru oameni, in special pentru fondatorul celui mai mare imperiu European. Este curios, dar reprezentarea fenomenului de lupoaica care’si hraneste copii am gasit’o si in istoria Egiptului antic, in care o zeitate este la fel ca si lupoaica, Universul material si spiritual pentru copiii ei. Lupul in Europa a fost alaturi de Dragon, cel mai puternic symbol spiritual precrestin, el fiind purtat alaturi de simbolul dragonului si pe scuturile si steagurile cavalerilor medievali (templieri, iezuiti si teutoni). In timp, Biserica romana a reusit sa scoata aceste doua simboluri pagane. Daca urmariti reprezentarile lupoaicei romane in timp, lupoaica devine din ce in ce mai mica si mai stearsa facand loc omului si materiei, iar dragonul a fost sters de pe stindardele cavalerilor dupa ce un calugar a inventat povestea cu Sfantul Gheorghe care ucide balaurul facandu’se referire la dragon.

Pace Lumina Iubire

- va urma - 

Niciun comentariu: