joi, 28 aprilie 2011

Talent lacrimogen

Am urmarit printre picatele de Steaua - Dinamo (haha!) si pahar de vin, finala promitatorului concurs "Romania are talent". Aplauze frenetice peste tot pentru Sarbu ca a luat acest concurs, si se anunta o chestie mare si smechera. Sunt total dezamagit de ceea ce am vazut. Baietasul ala de barman m'a dezamagit total, a fost ceva mai spectaculos chiar prima data. Tipe alea doua care au cantat in duet au fost dezastroase, una dintre ele (aia creatza) lasand impresia ca vorbeste din fundul butoiului din curu cramei. Pana si pustiul ala de are o voce interesanta de contratenor m'a dezamagit. Ragusise, dupa atatea vocalize si nu mai era in stare sa cante. El a fost si foarte prost stilizat, cu freza aia de zici ca i'a inghetat paru cu ventilatorul, hainele alea albe gen M.J..., dezgustator! El are un viitor in opera, in muzica latina, in muzica de opera si in muzica de catedrala, nu in ceva de genul "Fantoma de la Opera". Cel mai ok pe care l'am auzit si mi'a placut toata evolutia si reprezentatia ei a fost moldoveanul de canta cu microfonul in buze, scotand adevarate sunete cu tenta electronica. I'a mai luat si pe baietii aia 3 cu Robo in frunte, ce sa mai... pustiulica a facut chiar un mic show acolo. Toata stima. Apoi a venit baietasul a carui mama s'a dus (rip) si s'a apucat el sa cante cat e de mandru ca e roman. Bah, merge o data (preselectie), merge a doua oara, merge a treia oara, dar pana cand? Cu tricoloruri pe'acolo, mai ceva ca la parada de 1 decembrie, cu obsesivul mesaj "esti roman, fii mandru!", imi venea sa'i dau cu ceva in cap. Mustacioara aia adolescentina purtata cu atata sharm de el si cu imbracamintea aia de dupa blocurile gri... Oh Doamne, ce oroare! El a castigat acest concurs oarecum international. Serios romani, cu el vreti sa va mandriti si de el vreti sa va folositi peste hotare? Contratenorul si pustiulica ala ar fi avut mult mai mult succes! Asta este o remarca. In schimb l'au ales pe asta, de parca era "Dansez pentru tine", un alt concurs bazat pe poveste si nu pe talent.

O a doua remarca ar fi cea legata de tipul de spectacol. Serios, inafara de guralisti si guraliste mai stim sa gustam si altceva? Mai stim sa mergem si la un alt tip de spectacol? Ei bine, se pare ca nu. Ceea ce este foarte trist.

Concluzia generala este ca romanului nu'i place talentul chiar atat de mult, cat povestea lacrimogena pe care se muleaza talentul.

Va doresc Pace, Lumina si Iubire!

Un comentariu:

Sasha Fierce spunea...

Mie mi-a plăcut de Medea:D:D:D