joi, 7 aprilie 2011

Pustnic

Daca stai tot timpul in casa si iesi destul de rar cat sa nu fi la curent cu ce se intampla in oras.. cu ce se mai schimba prin oras. E nasol sa fii scufundat in porcarii de'astea gen munca si dizertatie. Apropos de dizertatie, m'am saturat de facultate. E prea de tot. E prea mult si pentru calmul meu ardelenesc. Parca nu se mai termina.

Weekendu' trecut am fost la Ateneul Roman. Nu stiu daca am mai spus sau daca am mai facut poze si le'am pus pe undeva, dar este o cladire monunemt, este extrem de frumoasa. Am fost invitat la un concert sustinut de Orchestra Inginerilor, o orchestra veche de ceva 30 de ani, poate si mai bine. Raman la parerea ca Mozart e frumos, dar sa fii odihnit si sa fie seara. Ceea ce nu mi'a placut la acest eveniment a fost tinuta oamenilor care au venit destul de ciudat imbracat. Adica ma asteptam la ceva stofa si ceva pantofi, nu bluejeansi si camasi scoase peste curea. O fi fost de dimineata evenimentul (defapt pranz) dar totusi te poti imbraca mai interesant si mai respectabil. Orchestra a cantat frumos, impinsa la spate de aripa tanara a orchestrei si sustinuta de cea batrana. Mi'a placut enorm moshulica de era vioara 1. Foarte dragut, simpatic si mereu cu zambetul pe buze. Ceea ce va recomand si voua, adica sa mai mergeti sa va culturalizati si sa mai aveti parte de lucruri interesante in viata voastra mediocra, dar si sa fiti mereu cu zambetul pe buze pentru o mai frumoasa zi si totodata si placuta.

Aseara, in ceas tarziu am plimbat la hoinarit prin oras si prin afara lui un pic. Plimbandu'ma asa prin oras am descoperit ca bdul Dacia l'au facut cu sens unic de la Dorobanti pana la Mosilor. Asta ca sa stiti si voi. Pe banda 1 de mers e autobusul (cu linie continua) si pe sensul celalt e o singura banda tot pentru bus. Cam asa cum e si pe bdul Regina Elisabeta (pe la Cismuigiu). E o singura problema totusi: pe Elisabeta nu sunt parcate masini, in schimb pe Dacia e fluviu de masini. Tampenia si mai mare e ca stateau imbecilii, jăpcarii, mediocrii, acele mirobolante capete de creta care stateau la panda. Pândarii stateau sa ii amendeze pe cei care nu stiua si nu intelegeau semnele de pe jos, neanuntand in prealabil de aceasta modificare. Si cand ma gandesc ca tot traficul ala scarbos o sa sa'l ia micuta si ingusta strada Eminescu, spre Polona, Dorobanti si Pta Romana, mi'e foarte groaza de cum o sa arate treaba asta pentru soferii care trebuie sa o ia pe'acolo.

Pace Lumina si Iubire va doresc la toti!

Un comentariu:

Anonim spunea...

d-le Andrei Șoancă, interesantă părerea dvs. despre Mozart și despre mersul la Ateneu... cât să nu mai spun despre îndemnul spre culturalizare... De ce e interesant? Tocmai pentru că, acum ceva vreme,și nu demult,când purtam o discuție, vă arătați total repugnat de acest gen muzical spunând că nu-l agreați și vi se pare, citez, „plictisitor” și „tâmpit”... Probabil că „lumina” pe care o invocați adesea la sfârșitul articolelor postate aici, a ajuns în sfârșit și la dvs. Amuzant e, că acum vă arătați deja mofturos, ca să folosesc un termen cât mai diplomat, despre modul în care oamenii vin îmbrăcați la un eveniment... trebuie să recunoașteți că, venind din partea dvs. este puțin cam deplasat... Ca și concluzie, e bine că v-ați „luminat”... Cât despre cum se îmbracă oamenii la Ateneu... importanța nu-i atât de mare... nu hainele arată calitatea unui om, calitatea unui caracter... Important e faptul că încă mai sunt tineri, indiferent de „stofele” pe care le poartă, care, din plăcere, pasiune sau pur și simplu curiozitate, sunt dornici să asculte muzică simfonică, muzică clasică... și frecventează instituțiile avizate... Și este un fapt îmbucurător pentru că încă mai sunt mulți astfel de tineri... Dvs. nu vă place, dar participați (doar e invitație, de ce ați rata ceva moca!)... și apoi judecați... Interesant... Probabil că va trebui să pășiți mai des în lumină... Așadar ”Multă Lumină” vă doresc...