vineri, 27 noiembrie 2009

Aberatie romaneasca

Intr'o Romanie in care nici Hitler nu intelege ce se'ntampla, eu am avut recent de suferit.
Poveste: bunica mea, femeie batrana de la tara, se urca pe un scaun ca sa agate perdelele spalate. Se dezechilibreaza si cade, iar in cadere agata un televizor KITT (enervant de greu) care i'a cazut pe coaste. Norocul a fost de partea ei in mare masura pentru ca nu s'a spart aparatul. Ajunge la spital, isi face o radiografie frontala la Spitalul Municipal Sighisoara, la nivel toracal, iar medicul de garda (medic chirurg) care este si managerul spitalului, ii spune dupa ce vede radiografia ca nu are nimic si ca sa mearga acasa, sa se unga cu diverse alifii ca o sa'i treaca. Nu i'a trecut, si dupa cateva zile se reintoarce la spital cu o umflatura la nivel lateral si posterior pe hemitoracele drept, i se mai face o radiografie iar in urma acesteia se constata ca are fracturate doua coaste! Sfarsit.

Cum aia ma'sii tampitu' ala de doctor a citit o radiografie??? Cum a trimis'o pe bunca'mea acasa fara sa o intrebe de sanatate si sa'i faca un consult ca la carte (minim 15 minute). Cum?? Foarte simplu! Nu a vrut! Cum dracu? Asa doctor "mare" nu e in stare sa citeasca o radiografie? E adevarat, radiografia #1 nu prezinta nici o dunga neagra care sa indice o fractura la nivel costal, dar in conditiile in care tu ca medic nu consult, cum ma'ta sa'ti dai seama daca radiografia aia e buna sau nu? Intr'o Romanie basesciana in care fiecare face ce si cum il taie capu', exista oameni care omoara oameni cu zile! Nu va scapa, nu va scapa si nu o sa uite ceea ce a facut acum!

5 comentarii:

Anonim spunea...

Şi ce legătură are asta cu Băsescu?

leul care tace spunea...

Pai dupa cum ziceam, fiecare face cum il taie capu', lucru implementat de Mr. B. El a facut ce'a vrut cu tarisoara asta, iar dak " 'al mai mare poate, io de ce sa nu", s'a ajuns la o degringolada nationala, unde, dupa cum spuneam, fiecare face ce'l taie capu'.

Anonim spunea...

E mai veche faza. Dinainte de 2004, adică.
Mă rog... S-a făcut bine mamaie-ta?

leul care tace spunea...

Da, ai si tu dreptate, dar nush... parca niciodata nu a fost CHIAR asa. Mah, merci, e mai bine, incearca sa se adapteze noilor conditii de trai, dar e ok.

Anonim spunea...

Doamne-ajută. :)