duminică, 8 noiembrie 2009

Comunicare


Intr'un moment de singuratate acuta si intr'un moment in care plictiseala si monotonia si uzualul este la ordinea zilei pentru mine de cateva zile, mi'am dat seama ca am un deficit de comunicare.
Ce reprezinta comunicarea? Cum a ajuns ea sa ne influenteze si cum a ajuns sa ne faca sa fim dependeti de ea?
Comunicarea este o arta, o stiinta, reprezinta vestea si stirea cea mai arzatoare din partea celui care o provoaca. Comunicarea este forma umana de expresie. Curios este faptul ca aceasta forma de interactiune se bazeaza exclusiv pe partea verbala si s'a lasat partea nonverbala de'o parte. Curios este faptul ca aceasta forma de a face interactiunea dintre doua forme fizice a ajuns sa evolueze pentru o perioada, apoi sa decada. In prezent, din punctul meu de vedere, din punctul de vedere a unui leu care tace si observa ce se intampla in jurul lui, comunicarea este foarte proasta si continua sa faca ravagii intr'un sens negativ. De ce toate astea? Am uitat ceea ce suntem noi defapt. Noi suntem Aer si Pamant, Foc si Apa, suntem ceea ce suntem. Suntem 10% entitate fizica (materia asta bruta si aparent folositoare pe care noi o numim trup) si 90% entitate spirituala care ne conduce si ne arata defapt forma noasta adevarata. Suntem mai mult decat credem noi parte a unui Univers care ne conduce dupa legi numai de el stiute. Comunicarea a ajuns sa fie una mecanica, una aiurea, in care esenta cuvantului si esenta vietii s'a pierdut undeva in negura timpului, in praful cotidian. Nu cunoastem cerintele Mamei noastre (Geea), nu cunoaste dorintele Tatalui nostru (Creatorul) pentru ca suntem surzi si vrem sa fim surzi si pentru ca nu auzim decat ceea ce dorim atunci cand dorim. Comunicarea noastra pamanteasca lasa de dorit, e corigenta! Au existat oameni ca Socrate, Platon, Pitagora, Confucius, si multi altii, care prin lexicul lor aparent primitiv incercau sa ne invete sa comunicam, sa ne facem auziti, sa ne facem ascultati, sa ne facem intelesi. "Fericiriile" spus de Iisus sunt o forma de a ne face sa intelegem dualismul matriarhatului si patriarhatului, o forma a dualismului universal, in care sa facem partea spirituala sa fie egala cu cea trupeasca, in care comunicarea sa fie atat la un nivel ancestral cat si la unul terestru.
Nu suntem singurii care comunica in aceasta viata terestra. Toate fiintele vii care traiesc pe Pamant, de la copacii la balene, toate comunica. Diferenta dintre noi si ele e ca ele comunica esentialul, comunica atat cat trebuie sa stie cei din regnul lor.

Poate am sa revin la acest subiect. Daca sunteti dornici sa imbogatiti forma de comunicare si ideea de comunicare puteti raspunde aici necondeniti.

Pace Lumina si Iubire

Niciun comentariu: