joi, 25 februarie 2010

Criza sau Plictiseala?



Prin natura meseriei mele imi permit sa am pauza 30 de min dupa 60 de min de munca. In pauza imi scald ochii pe net, mananc, dorm.., chestii de'astea. Cand lucrez sunt cu urechiile la TVu. Si ce aud azi? Ca s'a deschis nush ce mall in Berceni, momentan cel mai mare si mai tare si mai nush cum din Bucuresti. La un calcul simplu, am avea 8 malluri raportate la 2 milioane de locuitori ar veni cam 1 mall la 250000 de locuitori. Mult, putin, voi decideti. Dar nu faptul ca mai avem un mall m'a frapat, ci populatia care s'a dus si s'a'mbrancit si s'a'mpins la usa mallului. Si mai mult de'atat, faptul ca au stat la coada frate! La acest sindrom tampit de a sta la coada atunci cand nu ai de ce, si pentru ce, si cu ce, pentru ca monetar avem alta data. Si aratau imagini din interior. Jesus! Oameni care se calcau in picioare sa obtina.... un BALON!!! Nu mi'a venit sa cred! Un balon obosit, dar colorat, pe care probabil scria si ceva, un balon era purtat de un barbat sau o femeie care mi'ar putea fi tata sau mama sau bunic sau bunica, pentru ca asa cum sincer nu ma asteptam, peste 80% din oamenii vazuti prin prisma camerelor de filmat erau depasiti de 40 de ani. Oameni care teoretic se vaita ca nu au bani si ca ies in strada in cateva zile, oameni care se plang ca nu au unde sa munceasca si sa'si castige painea, oameni care sunt vai de mama lor, astia s'au dus sa umple mallul frate! Sa faca un virtualshopping cum s'ar zice. Adica in loc sa stai si tu acasa ca tot omu ca e urat afara si ploua, si sa nu mai dai bani pe RATB sau METROREX (apropo de astia din urma, un casier de la metrou are salariul 1900 lei?? si ei fac greva????) ca sa economisesti si tu ceva, sa nu consumi energie ca energie inseamna mancare, mancare inseamna bani, bani inseamna munca, munca inseamna.... ah stai, esti somer. Mda, deci in loc sa stai si tu acasa sa'ti vezi de ale tale, tu te duci in mall. Bah nene, si aveau sarmanii batrani niste fetze, erau pierduti in timp si spatiu, habar n'aveau ce e aia mall, ce se intampla acolo, ce se vinde, ce se face, dar aveau balon?? Eee?!?! Balonu' rullz!!! :)) Foarte trist! Foarte foarte trist. Ne tampim pe zi ce trece. Pune'ti mana pe carte, stai jos, asculta Guerrilla, te calmezi.. si pe urma te apuci sa imparti CVul in stanga si in dreapta. La munca!

Pace Lumina Iubire!

foto: Mediafax

3 comentarii:

Alina spunea...

daca ai fi vazut noroaiele din jurul minunatului edificiu, cu atat mai mult cred ca ar fi crescut mirarea in fata imbulzelii. ma gandesc ca totusi...o inaugurare inseamna singurul eveniment monden pentru categoria sociala pe care ai vazut-o la tv si care s-a imbrancit pt un balon...ca alta explicatie mai rationala nu gasesc :)

leul care tace spunea...

Evenimente mondene sunt si piesele de teatru, si plimbarile pur si simplu, evenimentul monden ti'l faci. Vrei sa apari la teveu? pai treci prin Pta Romana (imi urasc zona in luna martie) cand mai fac astia reportaje (adica in fiecare zi) si s'a rezolvat mondenitatea. Mi'am adus aminte de un dialog intre doi oameni de'astia VIP: "ai fost mah la nu_stiu_ce_chestie?" "aaa, nuuuu, pai de ce sa merg? nu era nimeni cu microfonu'".

Alina spunea...

repet: pentru o anumita categorie Sociala mall inseamna mondenitate. pentru ca pt aceeasi categorie sociala, teatrul e o cladire cu poze la intrare. cat despre zona romana, gazda buna de altfel, noroc ca s-a mutat otv-ul...