miercuri, 4 noiembrie 2009

Eva




Din ciclul "Pentru fratele si sora mea".

In postul anterior vorbeam de Adam ca fiind primul OM. Si se cunosc destule despre Adam, in schimb despre jumatatea lui nu se stie mai nimic. De exemplu, cati dintre noi stim de existenta primei neveste, Lilith, in dauna Evei? Pai foarte putini. Iar despre Eva ce cunoastem? Ca a fost facuta din coasta lui Adam, si a fost cea care a facut pacatul stramosesc. Si cam atat. Dar cine este Eva?
Biserica a facut in asa fel incat matriarhatul sa dispara, neacceptand dualismul conducerii. De'a lungul anilor, Eva a fost cea mereu urata de catre Biserica prin faptul ca a savarsit Pacatul si a l'a facut si pe Adam sa sufere, apoi prin Maria Magdalena care a fost exilata din canoanele religioase in Consiliul de la Niceea, apoi prin Femeie in general, cand a fost trecuta in spatele Barbatului, cand a fost prigonita si arsa pe rug, cand a fost trecuta "la cratita". Eva este facuta din coasta lui Adam, adica este Pamant din Pamant, iar pentru ca Dumnezeu a facut Barbatul iar mai apoi Femeia nu inseamna ca Barbatul are intaietate in tot, Femeia devenind astfel egala lui, Dumnezeu facand Barbatul si Femeia pentru a echilibra fortele, pentru a exprima in viata umana puterea si intelepciunea dualismului, pentru a se exprima pe Sine, El fiind Alfa si Omega, Barbatul si Femeia, Binele si Raul, el fiind dualismul perfect, in El regasindu'se matriarhatul si patriarhatul. Eva, coasta lui Adam, este chiar Adam in varianta lui feminina. Adam si Eva fiind una si aceeasi entitate spirituala, divizata prin doua corpuri fizice.

Pace Lumina si Iubire va doresc!

2 comentarii:

Denisa Kovacs spunea...

Apropo de Lilith, una dintre cele mai interesante emisiuni (pe care le-am vazut eu :D)ale lui Oreste a fost despre ea. Nu ar fi rau sa scrii si despre subiectul asta, cum ziceai si tu, nu multa lume stie despre ce e vorba. Pe mine m-a interesat subiectul mai mult din punct de vedere astrologic,dar si ideea de sucub/incub. A..si Eva , Adam si Lilith sunt reprezentati toti trei impreuna pe o fatada de la Notre-Dame.

leul care tace spunea...

Da, stiu, am observat si eu pe Notre Dame o reprezentare la Lilith. Ma bucur ca citesti blogul si ma bucur si mai mult ca esti pasionata de astfel de lucruri, ezoterism and stuff.