vineri, 5 februarie 2010

Islamismul




"Cred în Dumnezeu; şi în Îngerii Săi; şi în Scripturile Sale; şi în trimişii Săi; şi în Ziua de Apoi; şi în Soartă, că Binele şi Raul sunt de la Dumnezeu, şi în Înviere după moarte. Mărturisesc că nu există nimic demn de veneraţie în afară de Dumnezeu; după cum mărturisesc că Muhammad este trimisul Său."

Islamismul este cea nou mare religie monoteista, luand fiinta undeva prin secolul 7, gratie profetului Muhammad. Dupa parerea mea, religia islamica este un upgrade la cea iudeica, Allah situandu'se intre Iahve si Ierohim, as zice eu. Dar asta sunt doar eu.

Allah, Dumnezeul musulmanilor, a dat prin profetii lui scrieri si cuvinte ca si in Biblie, profetii lui Allah fiind asemanatori cu cei ai lui Iahve (Adam, Avraam, Moise) dar si cu Dumnezeul crestin prin Iisus. Apare in schimb acest Muhammad, un analfabet sau mai bine spus un om simplu din acele vremuri, caruia Allah i'a transmis ultimele ganduri si ultimele retusuri Bibliei crestine. Cititi Coranul, carta Sfanta a islmicilor, si'o sa vedeti asemanari izbitoare cu Biblia.Coranul este vorba lui Allah spusa profetilor in special lui Muhammad, cartea dupa care se ghideaza toata viata unui musulman. 

Muhammad a scris in timpul vietii lui Sunna, o carte in care este vorba de invataturile lui si ceea ce a inteles el ca inseamna Coranul si stilul de viata musulman. Sunna este a doua carte ca importanta din viata unui islamic, Muhammad fiind peste Iisus din punct de vedere a importantei in fata lui Allah. Pelerinajul lui intre Medina si Mecca si invers nu'l povestesc, aveti wikipedia pentru asta sau pur si simplu Coranul, unde gasiti tot ce va trebuie.

Coranul este cartea sfanta a islmului si a fost relevata de catre ingerul Gabriel lui Muhammad intre 610 si 632, in repetate randuri in timpul calatoriilor sale. Coranul nu este o carte pur si simplu, ci este un mod de viata, dupa care se ghideaza toti islamicii, spre deosebire de fratii lor crestini si iudei care au si ei carti sfinte, dar cam atat. Coranul a fost transmis din vorba in vorba, scris pe pietre, scris pe omoplati de camile, scris pe tot fel de lucruri care erau la indemana celor din jurul profetului si stiu sa scrie. De'a lungul timpului, COranul a fost reeditat, ca si Biblia, diferenta dintre cele doua e ca textul s'a pastrat in proportie de peste 90% cu cel original, si nu a fost eradicat pe motive politice sau de interes. Coranul este un stil de viata pentru islamici.

Allah are foarte multe forme de scriere (99 mai exact) in care este prea slavit si prea inaltat si prea laudat. In mod surprinzator, evreii folosesc termenul de Elahim, un plural de la Elaha, desemnand astfel mai multi zei. Personal imi place de Allah, pentru ca propovaduieste si el la randul lui pacea, lumina si caldura de care avem nevoie. Stie sa'si tina in sah supusii si sa'i multumeasca pentru toate rugaciunile si credintele lor in El. Allah in viziunea unui islamic este acelasi Dumnezeu cu cel iudeo-crestin, dar nu recunoaste Sfanta Treime, pentru ca Allah este Unicul, orice este pe langa el inseamna politeism, de asemenea nu exista o reprezentare grafica a lui Allah pentru ca s'ar fi vorbit de idolatrizare. Allah este Unicul si nu are copii, nu a fost nascut, nu este din aur, nu are 6 brate, este o entitate energetica spirituala care guverneaza lumea. Este suficient pentru un islamic.

- va urma - 

Pace Lumina Iubire

2 comentarii:

Sasha Fierce spunea...

Vorbeam cu tipa aceea Amirah (vezi blogul meu, Intrebari si Intrebari2) si am ramas surprinsa de cat de devotata este ea religiei sale, Islamul. Adica as puea-o numi chiar adoratoare ferventa si "fan" al religiei sale. Pe net, in clipurile ei da citate din Coran. Si chiar e socant sa stii ca unii invata in cam 3 ani o carte pe de rost...si nu numai socant, ci si ciudat...

leul care tace spunea...

Da, Coranul pentru ei este mai mult decat o carte, este chiar o invatatura, este un mod de a trai. Ei cand zic de Coran nu se refera la carte, la suportul material ci la invataturile de'acolo. Imagineaza'ti, Coranul a fost scris dupa ce timp de multe secole a fost transmis prin viu grai. Islamul, din punctul lor de vedere este un update la Biblia iudeo-crestina, considerand ca fiind ultimele retusuri ale invataturilor profetului Iisus, transmise marelui Muhammad.