miercuri, 13 octombrie 2010

Particularitati de club II

Ei bine, daca ieri vorbeam despre club/discoteca/rockoteca.. in speta ceva cu sufix de teca,  acum vreau sa spun despre oamenii de'acolo, iar astazi ne vom axa strict asupra celor care au par pe fatza.

Barman/Bartender este baiatul care sta in spatele unei bucati mari de lemn, in spatele barului. Are la dispozitie o sumedenie de sticle de alcool si o groaza de bani. Este un om priviligiat din punct de vedere al spatiului, el nefiind calcat in picioare, si este de'asemenea privilegiat din punct de vedere al aerului pentru ca intotdeauna el are un aparat de aer conditionat proiectat spre el. In strainatate, el este imbracat frumos, un soi de costum.., in camasa si pantaloni de stofa (nu stiu ce are in picioare ca pana acolo n'am vazut). Intodeauna zambitor si intotdeauna ascultator. Nu conteaza stilul clubului, dak e select sau underground, el mereu te asculta. Iar bartenderul nu te fura niciodata la rest sau nu'ti va cere niciodata marunt ca n'are sa dea inapoi. 
La noi il avem pe el.., un tip destul de obosit si de sictirit. Daca are ceva timp sta si joaca o tabla mica. Imbracat cu hainele alea ale lui de lucru, tricoul ala vesnic care daca se murdareste nu'i problema mai are niste pete, dar pe lumina difuza nu se vede. Te intreaba scurt ce vrei, te serveste foarte sictirit cu berea sau cockteilul cerut, iti arunca bancnotele intr'o rapiditate fulminanta pentru ca trebuie sa se intoarca la dat cu zaru'. Degeaba il intrebi ceva si vrei sa vb cu el pentru ca el n'o sa stea niciodata la palavre decat daca esti o tipa blonda, cu sanii mari si decolteu bine gandit. Atunci doar o sa'ti raspunda politicos la ceva. Daca esti din acelasi gen de om cu el, se va uita la tine si te va trimite in alta parte fara nici un pic de jena. In cluburile selecte din Romania bartenderii sunt imbracati intr'un soi de costum, adica ii poti identifica de orice alta persoana de'acolo. Dar la capitolul "hai sa stam de vorba" sunt la fel ca cei din underground.

Baiatu care se duce in club intr'o tara civilizata are bunul simt sa se imbrace frumos, adecvat de club, sa aiba un parfum misto pentru ca va intalni fete pe'acolo si poate s'or pupa si ei si pe langa schimbul de saliva iminent trebuie facut si un schimb de parfum, ca o semnatura sau marcaj de teritoriu. Intelegeti voi.... 
La noi baiatul este prost. E prost prin definitie! Nu stie sa se imbrace, nu stie sa asorteze hainele, nu stie sa'si aleaga un parfum care in contact cu mirosul lui natural (mirosul ala de piele) sa dea un rezultat mortal, nu stie sa se poarte..., nu stie multe! Spre exemplu, am vazut de'atatea ori cum ele sunt bagate la inaintare cand vine vorba de a intra in club. INTELIGENTILOR! Cand tu intri cu aia undeva, tu intri si iesi primul, ca un scut pentru ea! Precum un bodyguard! Sa nu o lasi tinta privirilor tuturor libidinosilor si tristilor care ies in club iar apoi noaptea in baie isi fac o treaba gandindu'se la una sau alta tipa vazuta. La noi din cate am observat, sunt 4 tipuri de baieti: baietasu' de Bamboo/GaGa/etc, baietasu smecher cu gasca/baietasu' rebel/ baietasu' prost.
Ala de Bamboo o sa'l vezi mereu coborand dintr'o masina ceva mai interesanta, iar daca nu are isi ia un taxi, dar neaparat unul scump. Coboara din masina mestecand ciunga cu dintii din fatza si scotandu'si o tigara sau de ce nu, un trabuc. Se comporta cu parashuta de langa el exact cum ii cere conditia lui si'a ei: ca prostu'! Este constient ca ea e cu el pentru bani iar el cu ea pentru sex. De obicei baiatul de bamboo este unul de'ala de bani gata, care habar n'are sa'si faca o omleta si care nu stie ca exista si metroul prin oras.
Baietasu smecher cu gasca penduleaza dintr'un club select in club underground in cautare de tipe. Nu are niciodata curaj sa iasa singur, asa ca isi ia animalel dupa el. Il vezi din prima, are fatza aia tamba de om prost si maltratat de viata, cu parul scurt si gelat, o camasa alba cu un nasture desfacut, si nu stie sa scoata pe gura decat "d-oh!". Te face sa razi de el, dintr'o oarecare mila. E un pic mai istet decat predecesorul sau. Dar doar un pic.
Baietasu' rebel e ala cu parul in ochi, care merge cocosat, are bluejensii cu curu pe la genunchi, isi arata boxerii (si asta este foarte sexi..., dunno why :-??), poarta un pierce in limba/buza/lg ochi, si cand vorbeste cu tine gesticuleaza in ritm de rap/hip-hop si are scris pe limba mereu cuvantul cooaaiiieeeeeee, de parca face parte din molarii lui. Are potential baiatul, dar anturajul de cacao in care se invarte il limiteaza, ii limiteaza viata. Nu stie sa se poarte in societate, nu reusesti sa porti o discutie inteligenta/filosofica cu el pentru ca nu are cu ce sa faca atat de multe sinapse, mereu poarta cam aceleasi haine, fie vara fie iarna. E un fel de preemo.
Baietasul prost este tocilarul. Nu are bani, nu are haine, nu a prea pus el mana pe o tipa. Sta tot timpu in umbra altora si este mult prea timid ca sa faca ceva. De obicei sta retras, pe banca/scaun si fumeaza tigara si/sau bea bere. Dar numai bere. Este cel mai inteligent om, poti sa stai de vorba cu el despre mai multe domenii, exceland in mate/fizica/games.
Bineinteles, exista si subcategoriile prezentate mai sus, dar alea sunt prea multe. Se regaseste cineva in ce am scris? Asta e frate!

- va urma - 

Pace Lumina Iubire!

2 comentarii:

Anonim spunea...

astea merita trimise la guerrilla pt inca o serie de manuale in stilul Atlasului de Mitocanie Urbana :)

Sasha Fierce spunea...

multumesc, deci nu sunt singura care gandeste asa despre exemplarele masculine ale patriei numite Rromania...desi de cand am schimbat prefixul (adica locul in care invat) n-am iesit sa-i vad cum se comporta, da' i-am vazut in liceu si cred ca mi-a ajuns pentru un timp...