marți, 12 octombrie 2010

Particularitati de club

Dupa cele intamplate, vazute si auzite mai acum cateva zile, m'am decis sa scriu si despre chestia asta. Nu stiu cati dintre voi, putini probabil, ati intrat in cluburi de toate genurile si din tari diferite. Daca ati fost ati fi vazut o diferenta de ce se poarta pe la noi prin oras. In primul rand la ei nu stai in club sa te calci in picioare sau daca vrei sa treci dintr'o parte in alta nu trebuie sa te freci de toate corpurile transpirate. Iar poate cel mai important, este tinuta, care trebuie sa fie bine structurata si bine aleasa. Partea misto si cu adevarat interesanta e ca la ei, nu conteaza in ce club intri (underground sau select) aia de la intrare, gorilele cu chelie si ceafa in straturi, sunt la costum. Iar ei se uita la tine si dak ai fatza de club, intri, dak nu du'te intr'o carciuma. Si se poarta regula aia de "primu venit primu' servit", un club avand o capacitate de locuri (ca la autobuse), gorilele nelasand mai mult 5 (care sunt prieteni cu gorilele) sa intre in club peste limita. Ati inteles tabloul de club la ei, club select sau underground.

La noi situatie e unnnn piiiiiicccccc de tot diferita. Sambata am fost in A, un club pe care'l recomand datorita muzicii de'acolo si'a preturilor foarte mici. Muzica e mai veche, neadaptata, playlistul fiind acelasi de ani buni, dar macar e o muzica ok. Cand am intrat si'am deschis usa aia mare de lemn, m'a taiat un fum de tigare gros pe la ochi de n'am stiut cum ma cheama. Si multa lume, multa agitatie, mult vacarm. Niciodata nu am vazut clubul ala, nici macar la evenimente, atat de aglomerat. Domn'e era plin plin plin. Cu greu am ajuns la bar, cu greu am ajuns intr'o zona zgubilitica... si am ajuns la concluzia ca a inceput anul universitar si ca toti, dar absolut TOTI erau in A! Bah, da' TOTI! Era atat de plin, incat daca unul sau una vroia sa se miste in stanga, trebuia sa mute vreo 5-6 de langa. Groaznic. Treaba a fost cu'atat mai nasoala cu cat pe'acolo veneau si cate 2 libidinosi (intotdeauna cel putin 2) care erau mai inalti de cei 179 cm ai mei, si stateau. Pur si simplu stateau si se holbau. Ce naiba vedeau prin fumul ala si in intunericul ala, nu pot sa'mi dau seama. Dupa doua ore de calcat in picioare adliteram, ne'am luat talpa si'am plecat spre Expirat. Pe drum ma gandeam ca in A a fost seara extremelor: cel mai aglomerat, cele mai multe persoane sub 160 cm (in jur de 150), cele mai multe persoane la 190 cm, cele mai putine persone de inaltmie medie.. dar cred ca au fost si o sumedenie de prosti pe metru patrat, metru in care ma aflam si eu. Asa ca eu am fost un prost mai destept si'am cedat plecand spre o alta pivnita de casa. In Expirat cu vreo 10% mai gol decat in A. Aici preturile sunt mari pentru un club de studenti iar muzica este mai mult zgomotoasa. Iar daca aia este muzica..., moderna cica..., mai bine ne lasam de meserie. Ma uitam la cei de'acolo, care dupa o piesa dantuibila stateau pur si simplu si isi pendulau corpul mutandu'si centrul de gravitate cand in stanga cand in dreapta in ritmul piesei. Si faci asta doar atunci cand esti plictisit si nu'ti place. Oare DJul nu vede ce se intampla? Aici libidinosii sunt cei mai misto, cei mai smecheri si cei mai prosti, dintre toate cluburile underground. Personal nu agreez clubul asta, in care betia e la mama ei. Spre exemplu, sambata o gagica de'acolo, beata crita pe la 3 jumate dimineata, a tinut mortis sa'mi arate chilotii ei cu buline rosii. Da' poate nu vroiam!?! Nu conta ce vreau eu, ea isi pendula chilotii in fata mea, urcata pe masa si sprijinandu'se in 4 puncte (2 maini si 2 picioare). Alta langa ea era ceva mai treaza, ea n'avea nevoie decat de 3 puncte de sprijin. 

- va urma - 

Pace Lumina Iubire!

2 comentarii:

Anonim spunea...

1. TIGARA nu TIGAREEE!!!!
2. de ce te mai duci in A? o fi ieftin, dar chiar asa - nu te-ai saturat de aceeasi muzica si aceiasi oameni?
3. cu parere de rau iti spun, dar cred ca de aici de unde sunt eu s-au inspirat multe filme in care sunt secvtente cu clubareala si voie buna, si cred ca mai avem de asteptat cativa ani pana o sa avem localuri si practici care sa se ridice la nivelul asta. la noi din pacate, 'gorilele', in special cele din clubul mentionat, inca mai umbla cu mishmashuri ca sa agate/ atinga etc si daca le raspunzi cum nu le place s-ar putea sa te alegi tot tu cu o mica restrictie de a mai calca pe acolo, ca si cum e vina ta. sa nu-ti vina sa-ti iei campii? :) te-am pupat.

leul care tace spunea...

1. tigare draga, nu stii ca ase se vorbeste?!?
2. si sa ma duc unde? in expirat? in goblin? unde sunt cluburi specializate numai pe un gen de muzica? si si aia veche?
3. exact ce spuneam si eu!