marți, 21 septembrie 2010

Ori la bal, ori la spital ??!!??

Vreau sa scriu si eu lucruri frumoase si lucruri sub egida Du'te bah! si sa zic si eu BRAVO! dar am o mica problema: nu am cum frate! Merg senin pe strada si vad numai frunti incretite. Ce sa mai zic cand intru intr'un spital...?

Zilele trecute am fost cu maica'mea la Urgenta Floreasca ca i'a intrat un os de peshte in degetul muificator, sau cum ar zice unii, mijlociu sau altii, medius. Pentru cei care nu stiu, osul de peshte si muscatura de om sunt cele mai periculoase lucruri, netratate corespunzator ducand fie la amputare fie la deces. Si cum n'a vrut s'o tai eu cu cutitu' in casa sa'i scot osul, hai la spital. Domn'e, pute spitalul ala a..., nu ma injurati, dar a tigan frate! Aer inchis imbacsit de acele femei cu fuste crete si barbati mustaciosi. Pute spitalul ala ca naiba. Si aveam in cap imaginile spitalelor din alte tari prin care m'am perindat din pacate si oftam cu regret. Intra maica'mea frumos la urgente majore (or smth) si iese foarte repede si speriata. "Ma interneaza." Cum adica o interneaza? Pentru un amarat de os? In conditiile in care stam la 3 strazi de spital de ce trebuie internata? Pai trebuie pentru ca se da antibiotic ca altfel nu se poate intra in deget si daca e antibiotic trebuie sa fie sub supraveghere. Ok..., hai fie, pentru o noapte nu e capat de tara. Si mergem la etajul 5 al spitalului si cautam pe ghicite unde trebuie sa facem internarea. Pe ghicite, pentru ca in Romania daca nu stii sa ghicesti ajungi in alta sectie. Si vorbesc cu asistenta sef care ma informeaza despre situatia din spital: "Mama o sa doarma pe hol, nu mai sunt paturi libere, si'asa stau intr'un pat doua persoane." Cum adica sa doarma pe hol? In putoarea aia?!?!?! No fuckin way! E un spital, ce Doamne iarta'ma, unul dintre cele mai bune! Cum poti sa pui doi oameni intr'un pat? Il trimiti pe al doilea in alta camera sau alt spital. Ei bine, se poate orice in spitalul asta. Intr'un spital in care nu merg lifturile (e un lift care merge doar pana la etajul 5, altu care merge pana la 3 etc), orice lucru care depaseste parterul in sus se strica si iti da senzatie de om al nimanui, de faptul ca esti un cetatean tratat cu cel putin lipsa de respect. Si chiar asa e. Nu va doresc, dar daca o sa ajungeti pe'acolo o sa vedeti cat de rapizi si cat de ok te trateaza lumea la parter, iar in momentul in care incepi sa urci e altceva. Absurdul e direct proportional cu etajul. Intr'o capitala europeana (cliseu), intr'un an 2010, doi oameni stau in acelasi pat de spital iar al treilea trebuie asezat pe holul spitalului. Iar ca spitalul asta sunt multe in tara. Fereasca'ne Barbosu' de altele si mai (g)rele.

Pace Lumina Iubire va doresc tuturor.

2 comentarii:

Sasha Fierce spunea...

si pana la urma ce a facut mama ta?

leul care tace spunea...

Eh, pana la urma ne'am dus la alt spital unde a primit tratamentul de care avea nevoie in conditii normale. Totul e bine cand se termina la fel.