duminică, 10 ianuarie 2010

De pe trotuar


Intr'o Romanie si in special intr'un Bucuresti care se misca din inertie.. (cred ca asta o sa fie un citat destul de des folosit de mine de'acum inainte) 

...am impresia ca orasul asta ma uraste pentru ca si eu il urasc. Am incercat, sincer chiar am incercat sa vad latura frumoasa a lui, si latura frumoasa a lui e doar noaptea dupa 2 cand lumea 'mi pare parca ceva mai noua, dar nu mai poti sa te bucuri de lumina Soarelui. Adica daca vreau sa ies sa ma plimb prin oras fie pe jos fie cu bicla, imi agat de mine aparatu' foto. Si degeaba. Ba sunt masini parcate aiurea, ba sunt fire care imi taie poza.. Nimic nu e ok.. Asta e la nivel mediu si ridicat, dar jos... Vai..., jos trebuie sa te uiti cu mare atentie pentru ca risti sa dai in gropi (de prost), risti sa te impiedici de cate o sticla, chishtoacele sa'ti intre in zimtzii de la bocanci, si inevitabil sa calci in cacaceii de pe strade! Asta cu cacatii pe mine ma enerveaza cel mai tare. De ce mama dracu' nu putem si noi sa fim civilizati? De ce bah dak ai caine si ti'l scoti la plimbare, si'l vezi cum da drumu' la intestin, de ce nu ai niste pungutze in care sa'i aduni excrementele? Ca sa calci tu in ele! se aude o voce enervanta in capul meu. Pai da, sa calc eu in ele si sa zici ca am noroc si'asa mai departe, dar la faza cu intratu' in masina si murdarindu'mi pedalele nu te gandesti sau la faza cu intratul intr'un local si duhnind mai ceva decat un Chanel 5.. Nu te gandesti! Pai da! N'ai cum sa te gandesti pentru ca tu mergi pe principiul sa vad eu pe unu ca face asta si'atunci fac si eu! Pai da bah, dar ca tine sunt toti! Fii tu ala care e locomotiva trenuletului (cum am facut noi aseara in club) si'ai sa vezi ca in timp foarte multe vagoane se vor lipi de tine! Pentru ca Romania va creste prin bun simt si responsabilitate! Un slogan care a rezonat pentru o perioada in urechile noastre, si parca tot degeaba. Mai avem mult pana departe, mult prea mult.. Dar eu sper s'o iau pe scurtatura si s'ajung in toamna asta departe.

P.S.: in poza nu se vad cacaceii prea bine, pt ca la ora la care am facut eu poza e intunerc. Dar credeti'ma ei exista, sunt acolo, si se uita la mine cu ochii aia mari si cacanii, ori de cate ori pasesc pe trotuar. Aveti grija sa nu'i calcati, pentru ca o sa'i omorati si'o sa auziti un zgomot amuzant sub adidas si'o sa prindeti o usoara viteza pe piciorul cu pricina.

2 comentarii:

Sasha Fierce spunea...

:)))))))))))))))))))) :))))))))))))))))))))) :))))))))))))))))))))
:))))))))))))))))))
:))))))))))))))))))
:)))))))))))))))))))))
:)))))))))))))))))))....m-ai omorat cu aia cu_cacaceii care se uita la tine:))))))))))))))

leul care tace spunea...

Da..., ma simt urmarit cand merg pe strada si ascult ceva zgubilitic in casti.. Ma urmaresc si se uita la mine cu ochii aia cacanii :))