sâmbătă, 9 ianuarie 2010

Dialog



Ora 5 dimineata. Ma intorc de la aeroport in masinuta cu ceva de la Guerilla care imi canta in surdina. Este o noapte care e pe principiul hai sa vedem cat ma tine treaz ficatu' sau cat ma mai suporta. N'are rost sa mai zic ca ma inteapa si'mi aduce aminte ca exista: bah! da' io cu ce dracu ti'am gresit de ma storci atat! Oh well... Mda, si cum ma intorceam eu spre casa asa.. la un moment dat intre Piatra Cracanata (alias Arcul nostru de Triumf) si Nasture (alias chestia aia din fata Herastraului), pe acea mirobolanta piata cubica aranjata intr'un mare stil, dau semnal stanga sa depasesc o masinuta care mergea mai incet decat acceptam eu si ma trezesc cu girofarul politiei in oglinzi. Dau semnal si trag pe dreapta, asta cu masina dupa mine si astept incercand sa par foarte calm si foarte cerebral. Si iese! El este! Acest Cap de Creta al nostru, Tuzgureanu ma'sii care l'a facut pe el de Garcea, acest fenomen cu suncile pe ceafa care dupa 50 metri de alergat poti sa chemi SMURDul, acest fenomen fata de care nici marele Kant n'ar avea cuvinte, se indrepta plin de el spre mine, cu agenda lui plina de spaga adunata in acea noapte.


Garcea: Buna seara! Actele la control.
Eu: (ma uit la ceasul de pe bord si rad) Buna DIMINEATA! Pentru ce?
G: Actele!
E: Pentru ce?!?
G: Depasire neregulamentara.
E: Unde?
G: Pe Prezan
E: (care dracu e Prezan? Aaaaa, asta pe care sunt) Cand?
G: Cum cand? Pai acum! Mi'ati taiat fatza dom'ne! Cum cand? ACTELE!
E: (daca'ti taiam fatza ma simteam ceva mai bine, poate) Domnule, nu v'am taiat nici o fatza pentru ca dumneavoastra nu existati pe aceasta strada. Si mai mult de'atat, nu va dau nici un act. Dar daca e o amenda, sunt foarte interesant sa vad ce scrieti pe acel proces verbal.
G: (cu o fatza care trada expresia 2 + 2 egal cu...................) Cum adica.... nu exist.
E: (opresc motorul si ma dau jos din masina) Spre deosebire de dumneavoastra, eu mi'am oprit        motorul.., stiti.., chesti cu poluarea si criza.., faza cu poluarea sunt convins ca va depaseste, dar      ma rog. Uitati'va putin la cele doua masini. Care e diferenta dintre ele, inafara faptului ca eu          am motorul oprit si culoarea verde metalizat?
G: ...
E: Eu am farurile aprinse. Daca dumneavoastra rulati pe strazile patriei pe care o serviti cu atata      ardoare cu farurile stinse, eu nu sunt vinovat cu nimic. Dar avand in vedere ca masina e la fel        de luminata ca si soferul, se inteleg multe lucruri. Si mai mult de'atat domnule, facem un mic        pariu? Primesc amenda daca dumneavoastra va aprindeti farurile. Dar daca dumneavoastra        aveti un bloc de far care nu functioneaza va dati amenda? 
G: ...
E: Ori sunteti constient ca pierdeti pariul, ori va ganditi la faza cu poluarea (incep sa rad).
G: ...
E: O zi frumoasa domnule si serviciu usor va doresc.


Garcea ramane in continuare in modul de stand-by si nu reactioneaza. Intru in masina, pornesc motorul, memorez nr de inmatriculare a masinii (stiu eu de ce :D) si plec. Pe la piata Dorobanti o masina a Politiei care are un "ochi" defect. Incep sa rad si ma gandesc cu groaza la faptul ca mai am 5 ore in care trebuie sa stau treaz.

3 comentarii:

Dark_Lady spunea...

'ţi-ar proştii ai dracu... numa' poliţie nu e asta de la noi... încredere şi siguranţă my ass... fuck them... very good bro... kick their ballssssss!!!!!!!!!!!!!

Sasha Fierce spunea...

Nu cred că i-ai spus aşa ceva...nu cred...NU CRED!!!!omg...

leul care tace spunea...

In proportie de 90% cam asta a fost dialogul si nu exagerez cu nimic. Bah, cand stiu ca am dreptate merg pana in panzele albe cum se zice, si il fac pe cel de langa mine sa'mi dea dreptate. Ceea ce'ti doresc si tie draga mea Shalimar! :D