sâmbătă, 6 martie 2010

Creta



Nu ma refere la insula, ci la albul ala pe care toti il cunoastem. Si pe care toti soferii il scuipa. Politistul. Acest cap de creta mai mult decat imbecil care sta mereu in intr'o masina alba, galbena, albastra sau rosie, in VW sau intr'o Dacie, si care de fiecare data cand iese isi pune.., ati ghicit, acel cap de creta. Un astfel de cap de creta ma opreste pe mine acum cateva minute in piata Domenii. Motivul? Tineam telefonul in mana si ma scarpinam cu el. Dupa parerea lui de materie alba (cenusie nu are) eu tineam telefonul in mana, nu volanul. Ok..., pai si daca ma scobeam in nas cu mana stanga dupa ceafa dreapta iar cu bilutzele jucam bowling la voi pe parbriz, imi dadai amenda ca stateam cu mana in nasul meu mare? Probabil ca nu. Si'atunci de ce ma'ta imi spui ca nu am voie sa tin un telefon in mana? Pai azidimineata cand am mers la facultate eram cu laptopul in brate, incercand sa'mi conectez pastila de net. Aia unde mai intra? Bah! Nu te duce capu nici cat sa gandesti! Ma scarpinam! Neee... Uatever. Cireasa a fost ca am vrut sa platesc si nu mi'a luat banii.., ca azi e sambata? Pe principiul lifturilor din politehnica_care nu circula duminca_ca sunt crestine si au pauza, asa si la ei, nu incaseaza banii pentru ca e sambata, eu urmand sa platesc luni sau marti. Pai si daca plecam cu avionul? Ma duceam acum la aeroport, si plecam pt 4 zile din tara. Nu era logic sa imi iei banii? Printr'un proces verbal in care imi spuneai ca ai primit suma de x ron si ca nu mai tre sa merg la CEC. Bai asta de ai facut cica facultate sau academie, si esti mare scula, GANDESTE!!! Esti mult prea tampit ca sa mai gandesti. Asta e! PULItzia romana (scuzati'mi gramatica) este absolut..... jenibila (ca sa nu zic pulita). Iar ei sunt platiti din banii mei. Tepesh..., hai mai repede mama, ca nu avem paduri cate tzepe ne'ar trebui sa facem ordine.

Cu toate astea, va urez Pace Lumina Iubire!

5 comentarii:

Rheeyanne spunea...

...si unde te scarpinai tu cu telefonul? La lobul urechii? :)) Si din telefon se auzea cumva si o voce?? Acuma serios...cum naiba sa te scarpini cu telefonul...Logic e sa te scarpini cu mana. De ce atunci cand te gadila ceva tu in loc sa duci mana la locul cu pricina sa te scarpini..stai intai sa iei telefonul ca sa te scarpini cu el??

2 la mana cap de creta astia...nu sunt de capul lor. Ei sunt executanti...adik gandesc (uneori) doar intre anumiti parametri, norme, reguli etc. Nu sunt factori de decizie.. Ce vreau sa spun este ca, la fel ca majoritatea celor care lucreaza, au o fisa a postului in care le sunt trasate reguli, si oricat de mult ar gandi ei trebuie sa respecte rugulile prevazute acolo. Si una dintre reguli este ca ei sa nu incaseze bani in weekend pt ca nu ai cum sa-i depui si sa-i inregistrezi in casierie in weekend...La fel e si cu controlorii de RATB. DAca te prind fara bilet in weekend o sa-ti dea amenda pe care o vei plati de luni in colo. Pt ca nu e zi bancara. Nici la noi nici in alte state. So de vina pana la urma e sistemul nu omul care indura vremea sa stea pe strada ca sa prinda soferii indisciplinati. Si inca ceva...la volan eu sunt de acord ca trebuie sa ai ambele maini pe volan. Asa cum eu nu merg cu motorul doar cu o mana am pretentia si de la soferii de automobile sa tina ambele maini pe volan. Si sa nu vorbeasca la telefon in timp ce conduc. Si sa nu faca orice altceva ce le-ar putea distrage atentia. Ca ma baga in sant si spune cu nonsalanta.." nu te-am vazut, ai venit prea repede" si el de fapt era cu laptopul in brate... Nu zic de tine...si nu vreau s-o iei personal...dar sunt multi cocalari si multi smecheri care se cred rechinii soselelor si cred ca ei stapanesc bine arta sofatului...si nuuu...ei nu ar face niciodata un accident...numai fraierii fac. I`m sick of that. Si crede-ma ca si politia romana e. Inainte sa-i faci cap de creta incearca sa te pui in pielea lor. Nu stii ce inseamna sa vezi accidente si morti de cateva ori pe saptamana, sa ai de-a face cu toti desteptii si cu toti fitosii la volan...sa stai pe viscol, ploaie etc sa dirijezi idiotii care blocheaza intersectiile. Ok da sunt si politisti prosti si care iau spaga...dar in fiecare meserie sunt oameni de genul asta. So nu cred ca trebuie sa generalizam. Insa romanul s-a nascut ironic si critic...si el e cel mai destept din parcare. Restul sunt praf :))

rheeyanne spunea...

Si inca ceva...chiar daca ajungi la nivel intelectual superior..consider ca trebuie sa-i respecti pe cei din jur. Cei "mici" care-si fac treaba lor aparent lipsita de importanta. Gen...femeia de serviciu care tocmai a spalat pe jos si tu treci ca voda prin loboda pe culoar cu cizmele pline de noroi...si ea te injura si bombane in urma ta. Destept este sa-ti ceri scuze nu s-o injuri inapoi. Trebuie sa fii constient ca ala e nivelul ei...si ca in fond nimanui nu-i place sa-si bata altul joc de munca lui. Asa si cu politistul...daca te opreste pt ca te vede cu telefonul in mana, si nu e pus pe spaga..nu cred ca este neaparat prost :)Isi face doar meseria. Cineva trebuie s-o faca si pe cea de politist..

leul care tace spunea...

Pai cronologia e in felul urmator: eu stateam la semafor, in paralel cu ei. Ei pe a 2a banda, eu pe prima. Primesc un sms. Iau telefonul, il citesc, se pune verde bag in a 1a, a 2a, ma mananca dupa ureche, ma scarpin, a3a, arunc telefonul pe bord. Politia ma trage pe dreapta. Le'am explicat. Nu m'am luat de el decat dupa ce mi'am sustinut pledoaria de om nevinovat. Si ca fapt divers, mi se pare absolut obositor sa tin mainile la 10:10, prefer sa'mi tin stanga la 12 si drapta pe cotiera sau schimbator. Ei nu este prosti, ei doar executa. Dar macar executa si tu cu cap. Pentru ca atunci cand eu am trecut pe verde, consulul belgiei pe rosu, mie mi'au luat carnetul, pentru ca politistul de la sectie a gandit in felul urmator: amandoi aveam galben, eu am cedeaza, el prioritate. Punct. Deci a gandit. Chiar daca i'am demonstrat matematic si fizic ca era imposibil (aveam martori si alte alea) sa'l lovesc DOAR pe el, amandoi fiind primii la semafor. A gandi nu te face destept. Depinde si cum gandesti.

rheeyanne spunea...

Nu-ti dau dreptate..ei te-au vazut ca te uiti la telefon...apoi ca-l duci la ureche. Iti dai seama pe cati prind vorbind la telefon la volan si le baga cate o scuza din asta ? :)) Nici eu nu as crede daca as fi politist. Te-am prins, te-am amendat :)

Ti-am zis, sunt de acord ca sunt si politisti corupti, prosti etc...Dar nu e cazul sa generalizam. Pe mine m-a deranjat in blogul tau ca generalizezi si jignesti practic toti politistii. Si sunt unii care chiar isi fac treaba. Crede-ma ca am trecut printr-un accident rutier grav...si am tot respectul pentru politistii care au venit la fata locului dupa accident si care si-au facut mai mult decat datoria.
So chestia cu cap de creta...chiar e o expresie care denota frustrarea si nu e demna de un tip inteligent care posteaza lucruri atat de interesante pe blog asa cum o faci tu. Nu toti politistii sunt prosti, nu toti tiganii fura etc etc... :) Si just in case...optez pt un masaj de relaxare...ca dupa comentariile astea nu ma risc la unul energic :PPP

leul care tace spunea...

Mah, tu ai avut parte de politisti inteligenti, eu nu. Niciodata n'am avut parte. Nici macar in Paris. Am observat ca sindromul Garcia e valabil peste tot. Cand cineva zice de poporul roman de rau nici eu nu'i dau dreptate si vin cu argumente: Brancusi, Cioran, Eminescu etc. Sunt unii in schimb care se pipi pe astia de mai sus (vezi Liiceanu sau Patapievici). Deci daca cineva se ia de o categorie, eu vin si ii dau contraargumente, daca am. Daca nu am tac. Eu nu pot sa ridic in slavi acest serviciu, pentru ca ori de cate ori m'am lovit de ei, radeam cu tristete. Mi'aduc aminte ca un client vechi de'al meu imi spunea ca era prins intr'o coloana de masini. Gurul politiei de'acum, mr. Ciocan taie linia continua cu masina personala, fara girofar fara nimic, el vroia doar sa aj in Bucuresti mai repede. Cand a vrut sa se bage in rand ca veneau altii de pe contrasens, a nimerit lg clientul meu, care nu l'a lasat. Borala? Nu lasa prostii sa'ti stea in fata! Daca el, un reprezentant al legii comite infractiuni, de ce nu se amendeaza? Ei intre ei de ce nu'si dau amenzi? Ai observat ca maj masinilor de politie au un bloc far stricat? Stii ca se sanctioneaza asta? Sorry Rheeyanne (complicat nume), dar nu pot sa te sustin. Cred ca exista si de'aia mai rasariti, dar raportul cred ca e de 10000:1.