miercuri, 1 septembrie 2010

Toamna


A inceput procesul de racire, a inceput procesul in care toate mor si parca toate mor frumos pentru a renaste mai tarziu mult mai stralucitor si luminos! Zilele astea mi'am adus aminte de'o toamna parisiana, frumoasa si colorata, cu oameni imbracati frumos si oameni care priveau oamenii. O atmosfera calda zilele acestea prin orasul asta plin de gogomani. A ploat frumos si de toamna, ridicand tot praful care era pe trotuar si punandu'l la mine pe geam sau prin camera sau prin casa.. Ridicand defapt tot praful deasupra orasul, astfel incat atunci cand o sa cada sa se transforme intr'o mazga urata, marca inregistra .ro. Ei bine, a venit TOAMNA!

1 Septembrie ale lui 2010 a venit foarte frumos, cu un cer senin si cu nori albi sau cenusii, dar in bucati mici si neinsemnate. In schimb vantul a fost de toata frumusetea. O plimbare de cca 10 km prin oras pe bicicleta pe un asemenea vant e ceva cu adevarat fabulos si demential. Senzatii tari ca astazi n'am avut niciodata de cand sunt pe doua roti. Acum eram pe banda 1, acum sunt pe banda 2, iar pe 1, fara sa fac absolut nici o manevra. Bluejeansii mei erau numai buni pentru a ma izola termic, iar pulloverul meu maro asortat cu fularul meu cu tenta maronie (da bah, fular! pe bicla e frig!) alaturi de basca mea din aceeasi culoare si ochelarii mei de aviator imi dadeau un aer total diferit de ceea ce se intampla in jurul meu: tigani care scuipau sementele (scuipale'ar dintii), baietasii de cartier au inceput sa se stranga (incepe scoala) etc (lista poate continua, dar ca Andreea nimeni nu zice mai bine si mai frumos). A pus capac cand m'am dus la casa de bilete de la cinema (coada mare!) si i'am vorbit aleia in franceza. Ah, si simteam cu toate pipitzele si falsele si pokemonii de'acolo se holbau la mine! Oh well, viata e frumoasa daca stii cum s'o traiesti si daca stii sa o faci bine!

Sfat: a inceput toamna! Peisajele montane de'acum vor deveni dementiale! Asaltati muntele! Dar intr'un mod curat si civilizat!


Pace Lumina Iubire!

2 comentarii:

João Soares spunea...

Salutari,Andrea, din Portugal!
Se gostas de Ambiente (environment) , visita-me. O meu blogue BioTerra tem mais de 6 anos (6 years blogging!) de actividade.

RYF spunea...

frumoasa descriere a toamnei ,si parca toamna o poti asocia intotdeauna cu Parisul ,nu stiu de ce insa asa e pt mine ,peace man!