luni, 26 octombrie 2009

Adam



„Dumnezeu a creat omul şi femeia după chipul şi asemănarea Sa.”

Din ciclul: "Pentru Fratele si Sora mea"

Adam, prima faptura creata dupa chipul si asemanarea Sa, a fost zamislita din Pamant. Suntem facutin din Pamantul pe care'l calcam in fiecare zi, suntem facuti din Universul la care ne uitam in fiecare zi si cu toate astea nu intelegem nimic din ceea ce ne inconjoara.
Adam nu reprezinta o entitate fizica (carne si oase) ci un principiu, o idee. Adam in ebraica inseamna tarana, deci nu reprezenta o entitate fizica. Daca citim cu atentie Biblia, descoperim unele pasaje cat de cat ciudate in care aflam ca inafara de gradina Edenului mai existau si alte tinuturi. Existau oameni inainte de Adam? Existau si alti oameni in timpul vietii lui Adam? Lucruri pe care nu ne intereseaza pentru ca Adam nu este cel pe care noi il cunoastem sau pe care noi l'am vazut prin diverse ilustrate. Adam reprezinta o idee, un om pe care Creatorul vrea sa il faca sa ii fie oarecum asemanator Lui, sa'i cunoasca intelepciunea si sa fie inocent. L'a facut pe OM pentru a'i fi insotitorul Lui in cunoasterea totala, l'a facut pentru a'si arata puterea si placerea esteticului si a dualitatii binelui si a raului, a dualitatii frumosului si uratului, a dualitatii patriarhatului si matriarhatului, pentru ca OMUL a fost cel care a fost facut "dupa chipul si asemanarea Sa". Omul, aceasta fiinta superba si inferioara, a fost facut pentru a fi fericit si pentru a cunoaste Binele si Raul.
Unii spun ca Iisus a fost un al doilea Adam. Iisus a fost cel care a sters pacatul stramosesc. Oare Adam a reusit singur sa isi spele pacatul, cu ajutorul Creatorului lui?

Pace! Lumina! Iubire!

P.S.: Oare dupa asta se ghida si primul om?

Un comentariu:

Dark_Lady spunea...

Fuck cât îmi plac posturile tale... și mai ales titlul „Fratele și sora mea”... oricât aș vrea să comentez, nu pot... mi-e că dk mă apuc nu mă mai opresc și cumva să nu spun și lucruri pentru care alții mi-ar spune „Piei Satană...” HA!!!! Mentalitățile și concepțiile mele despre astfel de subiecte nu sunt tocmai îmbucurătoare... și nu vreau să creez isterii... Îmi place modul în care te-ai gândit să abordezi tema... bv și spor la aprofundat și cercetat... Kiss ya, bro :* !!!!

PS: Multă distracție și voie bună în Paris... și multe poze ;;)