duminică, 28 februarie 2010

Martiso(a)r(e)


Prima parte

Astia de la Guerrilla (da bah! reclama!) au o reclama la martisoarele comercializate la MTR si e o bucata acolo in textului reclamei ceva de genul bla bla bla martisoare autentice bla bla bla martioare romanesti hand made. E nah! Ca stie baba care face martisoarele ce e aia hand made. Dar de ce nu zici hand job? Poate ca te trimite cu gandul la chestii deocheate? Perversule! Dar cand ai scris textul reclamei te'ai gandit tu mult asa ca ar fi misto sa bagi cuvantul romanesti alaturi de hand made..? Mai observa si altcineva problema sau sunt eu prea paranoia? Si mai auzi si pe la teveu ca anul asta se poarta... Pai ce, e dupa moda? :)) Iti faci martisor violet? :)) Tii cu Baselu? Iti iei un martisor violet! Tii sau nu cu Pontica? Iti iei unul traditional, asta e :)) Pai stie bunica'mea, femeie in toata firea, din frumosul oras de pe Tarnava, ce e aia handmade sau ca anul asta se poarta un martisor cu o anumita culoare ca asa e trendul !fata! Am uitat ce inseamna martisorul, noi ca popor am uitat ce inseamna asta.. si ca sa ne facem interasanti si ca sa aratam vezi Doamne ca defapt noi stim ce e aia, bagam cuvinte de'astea inteligente de genul handmade sau anul asta se poarta... Pentru cei din media: Martisorul vesteste inceputul Primaverii, trezirii la viata a Mamei noastre! 

A doua parte

Pai da, ca postul a fost scris in mai multe bucati. Am fost la MTR si mi s'a parut genial targul. Foarte inghesuit, dar genial. Mi'ar fi placut ceva mai mult spatiu, mai aerisit, tarabele pe alei fiind foarte inghesuite si mult prea multa lume. N'am crezut ca vad coada la intrare, dar s'a intamplat si fenomenul asta mult prea indragit de noi. Noroc ca a mers repede. Faine martisoarele, faina si lumea care vindea, si lumea care se uita.., frumos tot. Martisoare lucrate cu mana vandu'te tinerilor si batranilor de'o potriva... Am vazut multe chestii care se le poti purta vara in vama si iarna la ski (vorba lu E.M.I.L.). Frumos targ. In antiteza cu ce a fost acolo este fenomenala axa Romana - Unirii. Exista ceva mai cretin de'atat? Cireasa de pe tort a fost un set de martisoare cu supermegastarul Iisus, copil, si cu un jnur de gat. Hai mah...., cot la cot cu isterica de Hanna Montana si M.J. De unde atata mediatizare? A ajuns sa fie sarbatoarea asta atat de frumoasa, un adevarat kitch, s'a peridut notiunea de frumos in cazul nostru. Bine macar ca exista si oameni care lucreaza cu manuta lor ceva frumos si isi expun lucrurile, chiar daca nu castiga cine stie ce, chiar daca munca lor nu este platita la fel de bine precum a altora (raportam orele de munca cu banii), ei se simt bine si fericiti ca au realizat ceea ce au realizat si ca si altora le place. Ceea ce va doresc si voua!

Pace Lumina Iubire


P.S.: A venit Primvara! :)

4 comentarii:

mihaidcuza spunea...

Te rog eu mult, priveste-l pe copilul asta lucrand la un martisor: http://managementdeidei.blogspot.com/2010/02/martisorul-poarta-si-mai-mult-noroc.html

leul care tace spunea...

Adevarat, nimic nu este mai frumos decat un cadou facut pentru cineva drag (probabil pentru mama) de catre copil. Nimic nu face viata mai frumoasa si mai placuta decat un cadou oferit si muncit din suflet.

Alina spunea...

am revenit deci :)
eu zic sa lasam producatorul sa nu stie ce e "handmade". atata timp cat produsele se vand, indiferent cum ar fi ele promovate "target"-ului rom-englezit, inseamna ca producatorii vor mai veni si la anul...

leul care tace spunea...

Si cu toate astea Alina, mie mi se pare foarte aiurea sa pui intr'o fraza cuvintele "traditionale" "romanesti" "handmade". Eu stiu ca limba romana are mai multe consoane intr'un cuvant decat cea engleza, si prin urmare gura sta mai mult inchisa decat deschisa, dar totusi, mi se pare foarte aiurea sa faci un asemenea spot. Altfel, spotul si'a atins tinta, comerciantii au vandut si'or sa revina si la anu'._Si la multi ani! :))