luni, 31 mai 2010

De coinace ar trebui sa'i atarnam o greutate

Asta vreau sa dau intr'un om care pana nu demult ma facea sa rad si care m'a facut sa'i invat cuvant cu cuvant replicile, si un altul, om de cultura si un mare poet al nostru. Primul dintre ei are o terasa pe Smardan. Terasa faina, cam scumpa pentru bugetul tarii si'al orasului dar este o terasa ok, adica bei o cafea si pentru restu de 29 de zile din lun nu mai iesi din casa. Acest patron de terasa a fost luat la tinta si de Bendeac mai acum cateva posturi si a devenit din omul ala simplu care mai zicea cate'un banc misto pe scena intr'un oltean de nesuportat si care ar merita numai pumni in chelie. V'ati prins, este vorba de nimeni altul decat Mugur Mihaescu. Acest om care l'a nascut pe Garcea, a facut'o pe Leana si s'a adaptat cu Ceangai Dezdemon aka Crapu', a cumparat si a dat afara magazinul Muzica de pe Calea Victoriei. Acum, sunt destui care nu sunt din Bucuresti si poate nu stiu.., dar magazinul Muzica este cel mai mare magazin si cel mai vechi de profil muzical. Acolo aveau de toate din domeniul muzicii: instrumente, cduri, tricouri, bilete, cabluri, ampuri, orice tine de muzica. Acum, conform spuselor lui, magazinul Muzica va fi unul care sa se ridice la standardul de Victoriei, la brandul de Victoriei adica. O sa fie un super magazin in care o sa fie un super stand cu un super brand muzica, sau (conform oamenilor/chiriasilor din magazin) o sa fie o super crasma de fitze de pe Victoriei in care sa cante el si cu nesuferitul celalalt, Florin Petrescu aka Axinte. Mai in gluma, mai in seios, ii cred pe baietii de'acolo, vizibil suparati de faptul ca vor fi dati afara de'acolo. Pentru cunoscatori, magazinele de la etaj se muta toate pe str. Ion Campineanu, intre Magheru si Senia. Cei de la parter habar n'am unde se duc. Cu alte cuvinte, un om al carui par a considerat ca e mai inteligent decat posesorul capoui, a reusit sa puna mana pe un magazin de renume din oras, vechi si cu istorie si o sa faca cine stie ce din el. Pe principiu Huidu, si Mugur intra in categoria "vedetelor" proaste!

Al doilea personaj de care vorbeam la inceput se leaga oarecum de primul, prin iradiere. Este un om pe care tot romanul il cunoaste, un om care iubeste Romania si R. Moldova, un om care este iubit si care a promovat cultura si muzica atunci cand nu era, este cel care a fost numit "Eminescu contemporan". Bah da' buni sunteti, l'ati ghicit si pe asta. Nimeni altul, inconfundabilul si marele nostru poet, Adrian Paunescu. Adrian Paunescu a luat'o oarecum pe aratura, declarand acum ceva timp ca vrea sa reinceapa sa promoveze tinere noi/vechi talente, asa cum a facut si'acum 30-40 de ani. Si un talent pe care l'a cunoscut si vrea sa'l promoveze este... Florin Petrescu! Poate sa'mi spuna si mie cineva ce naiba s'a'ntamplat pe'aici in ultima vreme? De cand a devenit ametitul asta si totodata escrocul (conform multora) asta un talent ascuns? Adica totusi, sunt atatia la nivel de underground care asteapta sa aterizeze si ei pe scene mai mari si sa fie promovati, incat un ametit de genul lui Petrescu nu are ce cauta acolo. E ca o pitzi de'asta de e nevasta sau amanta sau papusa gonflabila a unuia sau a altuia, si a ajuns dupa cateva cantari la microfon (stim noi care microfon) sa apara pe prima pagina a tabloidelor.

Concluzia o trageti voi si'o puteti imprastia si altora. S'a'ntors lumea cu fundu' 'n sus si nimic din ceea ce pare normal si firesc nu mai este si nimic din ceea ce poate fi frumos si cinstit nu vom apuca sa traim intr'un viitor apropiat.

Pace Lumina Iubire

Niciun comentariu: